Lilith en Marleen


Wie is Lilith?

 

  Lilith

Lilith is een mythologische metafoor.  

Ze staat voor het complete vrouwelijke stuk in elke vrouw en man, ver voorbij de bewuste kennis van de ego-persoonlijkheid.  
Ze is het vrouwelijk stuk in jezelf dat je heel dikwijls verdrongen hebt, meestal noodgedwongen, ontkend en miskend en dus onbemind.  
Ze is verbonden met jouw intuitie, het onsterfbare in jou.
Ze is de sluitsteen in de steunbeer bij het ontdekken van je eigen fundamentele identiteit.  

 

Persoonlijk ben ik in dit leven al heel lang bezig met het bijeenrapen van mijn eigen Lilith-puzzel en ik moet zeggen dat het een boeiende zoektocht is die tot op heden verder gaat.  
Ze was gekrakeleerd, vol scheurtjes toen ik ze de eerste keer in de spiegel zag, mijn Lilith, en ze confronteerde me heel sterk met mezelf. Ze was heel moe en mager en had dringend behoefte aan rust, maar ze was mooi, een donkere vrouw met een mysterieuze glimlach en hazelnootbruine ogen.  

Ze vergezelde me op een avontuurlijke reis met verschuivingen in emoties,  in overtuigingen, verschuivingen in bewustzijn van de persoon wie ik hoorde te zijn naar diegene die werkelijk ben. Ze bracht me bij diepe kwetsuren maar reikte me ook de middelen aan om ze te genezen. Hoe diep ik ook geconfronteerd werd met schuld en schaamte, ze was altijd zeer mild voor mij, ze vroeg om zelfvergeving en vergeving van de anderen.   
Zij is diegene die ik nu grotendeels terug kan toelaten in mijn leven, en die me gidst vanuit de schemerzone aan de rand van mijn dagbewustzijn.   

Lilith werkt in de schaduw, ze houdt niet van publiciteit en het podium, ze schuwt het licht, maar ze is trouw aan haar eigen waarden, ook al wordt ze daar niet altijd voor gewaardeerd en wekt dit soms angst en afgunst op. Beetje bij beetje kwam ze terug, onderweg werd ze mijn grootste vertrouwelinge.   

Met dank aan mijn man, mijn dochters, mijn familie, hartsvrienden en vriendinnen, leraars en mentoren die me hielpen het contact met haar te herstellen, en me tot op heden nog ondersteunen in het volledig exploreren van mijn eigen Lilith vrouw.  

 

Voel je vrij om via de metafoor Lilith kennis te maken en terug in resonantie te komen met jouw innerlijke Lilith-wezen.  

 Waarom_Lilith.pdf

onze facebook-pagina : http://www.facebook.com/pages/Lilith-Marleen/606627279352268

Dans for women : return to the temple http://www.youtube.com/watch?v=TRwbhZdcEus 

 

Wie is Marleen?

 

Opleiding

  • Regente wetenschappen - economie
  • Psycho-energetisch coach aangesloten bij EPECA (European Psycho-Energetic Coaching Association) - www.epeca.eu

 

Actief als

  • Lid van de vzw Magma : verenigen en bewegen naar een vernieuwde manier van samenleven.
    www.magmanet.be

 

  • Medewerkster aan het project Hoeders van de stad.