Energetische exploratie van Geraardsbergen

marleen  ∼  3/05/2020Wanneer: 03.05.20, van 13:00 tot 17:00

druiden.jpgoudenber.jpg

 

Geraardsbergen, een klein provinciestadje op de grens van Oost-Vlaanderen en Henegouwen is van oudsher een krachtige energetische plaats. Over de Oudenberg, een oude Keltische druïdenplaats lopen enkele sterke opladende leylijnen.  

We starten aan het station en lopen langs de Dender die zich slingert tussen boven- en benedenstad.  De Dender werd door de Kelten de Tanera genoemd,  de woelig bruisende rivier. Via de oude schapenbaan, een weg die Oudenaarde met Geraardsbergen, Asse, Brussel maar ook Mechelen verbindt, klimmen we naar de Sint-Adriaans abdij met bijhorende vijver en park. Deze abdij was in de Middeleeuwen een halte op de weg naar Compostella.  Vervolgens trotseren we de beroemde Muur van Geraardsbergen, bij wielrenners alom bekend.  

Het hoogste punt van deze getuigenheuvel, 110 meter boven de zeespiegel, is een zeer sterke meditatieplaats met een krachtige genezende energie. De meimaand is een uitstekende maand om de berg te beklimmen en je laten koesteren door deze zachte vrouwelijke energie.   Van oudsher is het  een bedevaartsoord. Aan de oude oriëntatietafel doen de druïden nog elk jaar hun rituelen tijdens de krakelingenstoet. De bron die ontspringt bovenop deze heuvel geeft voeding aan de ganse heuvel en de binnenstad.    

Ook de markt en het stadscentrum met het oudste Manneken Pis van het land zijn een verkenning waard.  In het Permanensje, het plaatselijke infokantoor in de kelders van het stadhuis, kan je al zijn kostuumpjes bekijken maar je ook verdiepen in het rijke culturele verleden van het stadje. De wandeling sluit af rond 17 uur maar wie zin heeft kan nadien nog nagenieten van een lekkere mattentaart en een drankje in een typische taverne vlakbij de markt en het stadhuis.  

We starten deze wandeling aan het station van Geraardsbergen om 13 uur. Mensen die met de wagen komen kunnen parkeren op het stationsplein. Je kan ook gebruik maken van het openbaar vervoer. 

Wanneer: 3 mei 2020 -  13 u (bijeenkomst vanaf 12 u45)

Locatie: ingang station – stationsplein – 9500 Geraardsbergen

Route

Organisator: Timotheus

Lesgever : Marleen D’hose - marleendhose@hotmail.com

Prijs: €22,50 (kortingstarief geldig t.e.m.  19/04/2020) Normale prijs €25,00

Log je in om je in te schrijven