Energetische exploratie van Brussel

marleen  ∼  19/05/2019Wanneer: 19.05.19, van 10:00 tot 17:00

 map_brussel.jpg

 In Brussel verkenden we reeds heel wat krachtplaatsen, de Kruidtuin, het Paleis van de Coudenberg, de Kunstberg, de Sint Michielskathedraal, … Deze keer richten we onze aandacht op de vrouwelijke lijn in de bedenstad, de plaatsen waar ooit de Zenne stroomde.

Deze lijn loopt dwars door de vroegere stadspoorten en het oudste deel van de stad. Ze kruist dicht bij het St Goriks-eiland de Jeruzalemlijn (Brugge- Gent- Affligem -Asse – Brussel – Jeruzalem). Wat verder door aan het Beursgebied verbindt ze zich met een andere krachtige mannelijke lijn. Yin en Yang plekken wisselen mekaar af en nodigen ons uit om de eigen vrouwelijke en mannelijke kracht te herontdekken in onszelf. De harmonische verbinding van beide polen zorgt immers voor een boost aan creatiekracht. Nog steeds voel je in de benedenstad het creatieve hart van de stad. Sommige geschiedkundige trauma’s zorgden echter voor blokkades op de doorstroming. Hierbij speelde o.a. de vrijmetselarij een belangrijke rol. We blijven stilstaan bij de impact van drie historische vrijmetselaars die nu nog altijd hun plekje in de benedenstad bewonen.

Het wordt een boeiende tocht waarbij we vanuit het principe ‘zo binnen, zo buiten’ de Brusselse benedenstad in interactie laten gaan met onszelf.  

Meebrengen: Eventueel picknick; lunchen kan ook in een taverne op het Sint-Goriks-eiland

 
Details :


Data : zondag 19 mei 2019, 10:00-17:00

Locatie: afspraak in de grote tickethal van het Centraal Station, 1000 Brussel

Organisator : Timotheus

Lesgever :  D'HOSE Marleen


Prijs:  €27,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  05/05/2019)
Normale prijs :  €30,00

Inschrijven & betalen :   https://inschrijven.timotheus.org/cursussen/wandelingen-en-reizen/energetische-exploratie-van-brussel

Meerdere personen inschrijven?  Schrijf eerst jezelf in en contacteer ons met de naam en adresgegevens van de andere personen. Je ontvangt een betaallink voor het extra bedrag.