De Witte Rotsen van Mousny en het Graf van de Ridder

marleen  ∼  14/07/2019Wanneer: 14.07.19, van 11:00 tot 17:00

lente-in-bourgoyen-05-verpozing-aan-het-water.jpg

 

Beleef mee de legendes van de herder en de ridder

In de zomermaanden geeft de natuur ons de kans om volop te genieten van sterke energetische krachtplaatsen. Deze keer nemen we jullie mee naar twee bijzondere plekken in het rijk van de godin Arduina.  

We starten in Mousny, een onooglijk dorpje vlakbij de Ourthe waar we een bezoek brengen aan de site van ‘Les Blanc Cailloux’. De prachtige witte kwartsblokken die op menhirs lijken hebben een krachtige uitstraling. Via meditatie en verkenning van de site ontvouwen we de geschiedenis van deze levende energie die in de stenen ingekapseld lijkt.

Voor onze tweede exploratie rijden we naar de ruïne van het kasteel van Herbeumont, gelegen op een rotskam die de meanders van de Semois overheerst. Aan de voet van het kasteel ligt het schiereiland ‘Le Tombeau du Chevalier’, waar we een prachtige wandeling maken op de rug van de tombe en langs de oevers van de Semois. De legende vertelt ons dat op deze plek een ridder begeesterd werd door magische Nymphen die dansten in het water van de Semois. Net zoals op het Avalon eiland zijn de sluiers tussen de dimensie van de menselijke wereld en de wereld van het Oude Volk hier dun. Bekijk ook het filmpje voor een sfeerbeeld: https://vimeo.com/120672368

Meebrengen: Picknick, drank, aangepaste kledij (de activiteit gaat ook door als het regent), plastiek om op de grond te kunnen liggen.

 

Details

Data
zondag 14 juli 2019, 11:00-17:00
Locatie
Op de parking voor ‘L’Auberge des Blanc Cailloux’, Mousny 43Q, 6983 Ortho
Route
Organisator
Timotheus
Lesgevers
D'HOSE Marleen en DEPREZ Rebecca
Prijs:
€27,00 (kortingstarief geldig t.e.m.  30/06/2019)
Normale prijs €30,00
 

Log je in om je in te schrijven